Hoe werk ik

 

Particulier:

Wanneer u contact met mij hebt opgenomen maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij u thuis. Dit kan overdag of ’s avonds.
Aan dit kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.
Na afloop van dit gesprek kunt u aangeven of u een afspraak met mij wilt voor een intakegesprek.
In het intakegesprek gaan we inventariseren hoe uw financiële situatie is, bespreken we wat uw hulpvraag is en maken we afspraken over het vervolgtraject.
Het kan zijn dat tijdens dit gesprek blijkt dat ik u beter kan doorverwijzen.

Wanneer uw financiële situatie en hulpvraag aansluiten bij de mogelijkheden die ik heb als budgetcoach gaan we verder met de inventarisatiefase. We maken een budgetmaandoverzicht en kijken aan de hand van een budgetjaaroverzicht waar knelpunten zitten. Ik help u om uit te zoeken of u recht heeft op bepaalde toeslagen of tegemoetkomingen.

In de begeleidingsfase help ik u om zelf te gaan werken met het budgetmaandoverzicht, om uw administratie op orde te houden en om keuzes te maken en doelen te stellen.

In de eindfase gaat u het geleerde steeds zelfstandiger toepassen, u zult merken dat u meer grip heeft op uw financiën en administratie.

In het laatste gesprek bespreken we wat u als nazorg nodig heeft, vindt u het prettig als u per mail vragen kan stellen of heeft u liever dat ik u nog een paar keer bel? Veel klanten kiezen voor een periode budgetbegeleiding per mail.

Tijdens elke fase evalueren we regelmatig aan de hand van een korte vragenlijst, dit helpt mij om u optimaal te kunnen begeleiden.

Alle gesprekken vinden bij u thuis plaats, mocht dit niet mogelijk zijn kijken we samen naar andere mogelijkheden.

Ik werk met u aan de hand van de Nibud competenties en ik gebruik producten van het Nibud.

 

Zakelijk:

We plannen een afspraak in waarin u aan kunt geven welke dienst u van mij verwacht.
Hierin bespreken we de mogelijkheden.  Indien nodig maken we een vervolgafspraak waarin ik mijn voorstel aan u kan presenteren.

Omdat ik het belangrijk vind om transparant en ‘meetbaar’ te werken, zal ik een klant en/of opdrachtgever altijd adviseren, om het onlangs beschikbaar gestelde document ‘monitoring budgetcoach’ en de daarbij behorende scorelijst als leidraad te gebruiken.
Dit om de voortgang te duiden, en een helder inzicht te krijgen in mijn prestaties.
Deze handreiking is opgesteld door het Nibud en Stimulansz, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ik stel een offerte op die u binnen de afgesproken termijn ontvangt.

© Budgetcoach Apeldoorn - KVK: 59970766