Nieuws

Vanwege grote drukte is het op dit moment niet mogelijk om een traject te starten.

RSS-feed van het Nibud 


RSS-feed van de Consumentenbond

 • Consumentenbond lanceert Schilderdienst 15 mei 2020
  De Consumentenbond gaat consumenten helpen die hun buitenschilderwerk* willen laten doen door een vakschilder. Via de Consumentenbond Schilderdienst kunnen consumenten gemakkelijk een offerte opvragen en een betrouwbare schilder vinden. Achteraf vindt er een inspectie plaats.
 • Consumentenbond blij met ingrijpen bij reisvouchers 14 mei 2020
  De Consumentenbond is blij met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Zij gaat tóch ingrijpen als luchtvaartmaatschappijen weigeren hun klanten geld terug te betalen bij een geannuleerde vlucht. Het kabinet nam het besluit na kritiek van de Europese Commissie op EU-landen die consumenten verplichten vouchers te accepteren. […]
 • Minder hormoonverstorende stoffen in zonnebrand, wel slecht voor milieu 8 mei 2020
  Zonnebrandmiddelen bevatten steeds steeds minder hormoonverstorende stoffen en allergenen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond. Wel bevatten veel producten ingrediënten die slecht zijn voor het milieu. De Consumentenbond roept fabrikanten op hun producten milieuvriendelijker te maken.
 • Airbnb moet voorwaarden aanpassen en servicekosten terugbetalen 7 mei 2020
  De Consumentenbond eist dat Airbnb onterecht geïnde servicekosten terugbetaalt en per direct zijn algemene voorwaarden aanpast. Hierin staat dat zowel huurders als verhuurders servicekosten moeten betalen en dat is in strijd met de wet.
 • Consumentenbond: ‘Kabinet, staak Europese voucher-lobby’ 5 mei 2020
  Het kabinet moet stoppen om te proberen consumenten via Europese wetgeving te dwingen vouchers te accepteren voor hun geannuleerde vluchten. Dat schrijft de Consumentenbond in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de Consumentenbond ondermijnt de Nederlandse overheid de consumentenrechten.
 • Bankieren weer duurder 30 april 2020
  Bankieren is bij veel banken het afgelopen jaar opnieuw duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de Regiobank stegen de kosten met gemiddeld 13% het hardst. Ook bij ING stegen de kosten met 8% fors. Toch betekent dat niet dat klanten per se slecht uit zijn bij deze banken.
 • Consumentenbond en Natuur & Milieu starten Zekergroen Energiecollectief 28 april 2020
  Consumenten die een duurzame keuze willen maken, kunnen vanaf 28 april terecht bij het Zekergroen Energiecollectief van de Consumentenbond en Natuur & Milieu. Dit nieuwe collectief levert 100 procent Nederlandse groene stroom van leveranciers met een hoge duurzaamheidsscore.
 • Fabrikanten misleiden met de term volkoren op verpakkingen 28 april 2020
  Veel fabrikanten misleiden consumenten door hun product volkoren te noemen. Terwijl maar een deel van het gebruikte meel volkoren is. De Consumentenbond roept fabrikanten op te stoppen met het gebruiken van volkoren als lokingrediënt.
 • ANWB en Consumentenbond willen aanpassing voorwaarden luchtvaartvoucher 15 april 2020
  Consumenten die een voucher krijgen omdat hun vlucht geannuleerd is vanwege de coronacrisis moeten betere voorwaarden krijgen. Dat schrijven de Consumentenbond en de ANWB in een brief aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Volgens de organisaties is de huidige regeling funest voor het belang én het vertrouwen van consumenten, en daarm […]
 • Infotainmentsysteem Volkswagen Polo te hacken 9 april 2020
  Het infotainmentsysteem van de Volkswagen Polo is te hacken. Dat ontdekte de Consumentenbond. Hierdoor kunnen kwaadwillenden malware installeren en kunnen ze bij gegevens van autobezitters. Ook zouden ze mogelijk het tractiecontrolesysteem kunnen beïnvloeden.

© Budgetcoach Apeldoorn - KVK: 59970766