Nieuws

RSS-feed van het Nibud 


RSS-feed van de Consumentenbond

 • Cv-ketel huren met gas-los-garantie 14 oktober 2019
  Consumenten die een nieuwe cv-ketel willen, maar niet zeker weten of hun woning in de nabije toekomst van het gas af gaat, kunnen terecht bij het nieuwe Cv-ketel collectief van de Consumentenbond met een zogenaamde gas-los-garantie.
 • Een derde starters krijgt financiële hulp bij koopwoning 14 oktober 2019
  Een derde van de starters op de woningmarkt krijgt financiële hulp van ouders of andere familieleden bij het financieren van hun huis. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en Ikbenfrits.
 • Energiekeurmerk geen oplossing voor wanpraktijken 8 oktober 2019
  De Consumentenbond vindt het keurmerk dat de energiesector wil introduceren om agressieve en misleidende verkoop tegen te gaan gebakken lucht. Volgens de Consumentenbond is het idee een afleidingsmanoeuvre en alleen bedoeld om al aangekondigde strengere maatregelen af te wenden.
 • Consumenten vinden Nutri-Score goed idee 8 oktober 2019
  Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een ruime meerderheid van de consumenten positief is over Nutri-Score. De Consumentenbond roept staatssecretaris Blokhuis op om voor Nutri-Score te kiezen en doet aanbevelingen voor een succesvolle introductie.
 • Klachtenstroom webwinkel Neckermann baart zorgen 7 oktober 2019
  Het aantal klachten over webwinkel Neckermann.com blijft toenemen. Het afgelopen jaar ontving de Consumentenbond ruim 600 klachten. Van beloftes tot beterschap van Neckermann is weinig terecht gekomen.
 • Consumentenbond wil bescherming tegen faillissement energiebedrijf 7 oktober 2019
  De Consumentenbond wil dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat maatregelen neemt om consumenten te beschermen tegen de gevolgen van een faillissement van hun energieleverancier. De Consumentenbond dringt hier met klem op aan bij het ministerie, na onderzoek naar de schuldenlast bij energieleveranciers.
 • Duidelijkere regels nodig verkoop zelfzorgmiddelen 4 oktober 2019
  Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik en de Consumentenbond vinden dat de verkoopmethode van zelfzorgmiddelen door Albert Heijn onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt. De medicijnen liggen in de winkels zonder actief toezicht.
 • Weinig zorgen over einddatum aflossingsvrije hypotheek 1 oktober 2019
  Woningbezitters maken zich niet of nauwelijks zorgen over het aflopen van hun aflossingsvrije hypotheek. Dat blijkt uit een peiling van de Consumentenbond onder bijna 6000 panelleden. Bijna de helft (46%) zegt de hypotheek op de einddatum (grotendeels) afgelost te hebben of hem dan af te lossen met eigen (spaar)geld. Slechts 1% van de ondervraagden voorziet […]
 • Nieuw Autolease-collectief Consumentenbond flink groener 26 september 2019
  De Consumentenbond heeft het aanbod van elektrische en hybride auto’s in het Autolease-collectief flink uitgebreid. Van de 24 modellen is de helft (deels) elektrisch. Voor het eerst kunnen consumenten ook kiezen voor een Tesla.
 • Woonwinkels laten klanten te veel aanbetalen 25 september 2019
  Consumenten moeten bij woonwinkels vaak meer aanbetalen dan de maximale 50% die in de algemene voorwaarden vermeld staat. In de praktijk eisen de meeste winkels het volledige bedrag. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

© Budgetcoach Apeldoorn - KVK: 59970766