Nieuws

RSS-feed van het Nibud 


RSS-feed van de Consumentenbond

 • Ticketmaster gaat servicekosten terugbetalen 21 augustus 2019
  Ticketmaster betaalt voortaan ook de servicekosten terug als een evenement geannuleerd of verschoven wordt. Dat heeft het bedrijf aan de Consumentenbond laten weten. De Consumentenbond is blij met het besluit.
 • Luchtvaartinspectie ontloopt verantwoordelijkheid in zaak Ryanair 13 augustus 2019
  De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil Ryanair geen boete opleggen voor het ontduiken van de compensatieregels. De Consumentenbond, die daar om had gevraagd, is teleurgesteld en tekent bezwaar aan tegen het besluit.
 • Consumentenbond sleept Philips voor rechter om beeldbuiskartel 1 augustus 2019
  De Consumentenbond is een bodemprocedure gestart tegen Philips vanwege de verboden prijsafspraken die het concern jarenlang maakte. De procedure is een volgende stap op weg naar compensatie nadat een eerdere juridische procedure en pogingen om tot een schikking te komen op niets uitliepen. 
 • Consumentenbond spreekt Ticketmaster aan over servicekosten 30 juli 2019
  De Consumentenbond is met Ticketmaster in gesprek over het terugbetalen van servicekosten aan consumenten bij een geannuleerd evenement. Nu gebeurt dat in de regel niet, ten onrechte aldus de Consumentenbond.
 • Meer dan helft geteste traphekjes onveilig 19 juli 2019
  Bij de jaarlijkse traphekjes test van de Consumentenbond blijken 8 hekjes zo gevaarlijk dat ze een 1 krijgen en het predicaat Afrader. Veel van die hekjes blijken levensgevaarlijk als ze alleen met de meegeleverde plakstrips zijn vastgezet.
 • Behandelstop VGZ-verzekerden bij Ikazia onacceptabel 16 juli 2019
  De Consumentenbond vindt het onacceptabel dat VGZ-verzekerden per 1 juli niet meer bij het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis terecht kunnen. De Consumentenbond trekt hierover aan de bel bij VGZ.
 • Dieselauto’s verrassen in uitstoottest 12 juli 2019
  Voor het eerst krijgt een dieselauto, de Mercedes-Benz C220d, de maximale score in de Clean Air Index van Green NCAP. Deze test, die mede door de Consumentenbond is opgezet, beoordeelt auto’s onder meer op schadelijke uitlaatgassen. De Mercedes krijgt evenveel punten als zijn elektrische concurrent.
 • Verbond eens met Consumentenbond: coulance bij verlopen rijbewijs 4 juli 2019
  Op verzoek van de Consumentenbond roept het Verbond van Verzekeraars autoverzekeraars op coulant te zijn voor 75-plussers met een verlopen rijbewijs. 75-plussers hebben een gezondheidsverklaring en een keuring nodig om hun rijbewijs te verlengen, maar lopen tegen lange wachttijden aan bij het CBR.
 • Meld je vóór 1 september aan voor de telefoonclaim 3 juli 2019
  Consumenten die een telefoonabonnement met ‘gratis’ toestel hadden, komen mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daarover voert de Consumentenbond momenteel verkennende gesprekken met de telecomaanbieders (KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone). Wie wil meedoen met deze claim moet zich tijdig registreren.
 • Deel beveiligingscamera’s te hacken 3 juli 2019
  Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beschermd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. 6 van de 12 onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden. 3 camera’s bleken door hackers over te nemen of uit te schakelen.

© Budgetcoach Apeldoorn - KVK: 59970766