Nieuws

Voor handige bespaartips en ander nieuws van BudgetCoach Apeldoorn:

https://www.facebook.com/BudgetCoachApeldoorn

RSS-feed van het Nibud 


RSS-feed van de Consumentenbond

 • Behandelstop VGZ-verzekerden bij Ikazia onacceptabel 16 juli 2019
  De Consumentenbond vindt het onacceptabel dat VGZ-verzekerden per 1 juli niet meer bij het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis terecht kunnen. De Consumentenbond trekt hierover aan de bel bij VGZ.
 • Dieselauto’s verrassen in uitstoottest 12 juli 2019
  Voor het eerst krijgt een dieselauto, de Mercedes-Benz C220d, de maximale score in de Clean Air Index van Green NCAP. Deze test, die mede door de Consumentenbond is opgezet, beoordeelt auto’s onder meer op schadelijke uitlaatgassen. De Mercedes krijgt evenveel punten als zijn elektrische concurrent.
 • Verbond eens met Consumentenbond: coulance bij verlopen rijbewijs 4 juli 2019
  Op verzoek van de Consumentenbond roept het Verbond van Verzekeraars autoverzekeraars op coulant te zijn voor 75-plussers met een verlopen rijbewijs. 75-plussers hebben een gezondheidsverklaring en een keuring nodig om hun rijbewijs te verlengen, maar lopen tegen lange wachttijden aan bij het CBR.
 • Meld je vóór 1 september aan voor de telefoonclaim 3 juli 2019
  Consumenten die een telefoonabonnement met ‘gratis’ toestel hadden, komen mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daarover voert de Consumentenbond momenteel verkennende gesprekken met de telecomaanbieders (KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone). Wie wil meedoen met deze claim moet zich tijdig registreren.
 • Deel beveiligingscamera’s te hacken 3 juli 2019
  Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beschermd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. 6 van de 12 onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden. 3 camera’s bleken door hackers over te nemen of uit te schakelen.
 • Dikke onvoldoendes voor babymatrasbeschermers 2 juli 2019
  Veel beschermers voor babymatrassen doen niet wat ze beloven. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Vijf beschermers krijgen zelfs een 1 als testoordeel.
 • Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk 2 juli 2019
  Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.
 • SNS heeft beste klantenservice 1 juli 2019
  De kwaliteit van de klantenservice van de SNS is het best, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Veel andere banken scoren weliswaar voldoende, maar laten nog geregeld steken vallen, zelfs bij simpele vragen.
 • Klimaatakkoord: eerlijkere lastenverdeling 28 juni 2019
  In het Klimaatakkoord worden een aantal belangrijke knopen doorgehakt, constateert de Consumentenbond. Belangrijkste winstpunt: de lasten worden (iets) eerlijker verdeeld over consumenten en bedrijven. Toch zijn er nog heel wat open eindjes.
 • Consumentenbond raadt gebruik ISDIN zonnebrandspray af 21 juni 2019
  De ISDIN Fotoprotector Pediatrics SPF 50+ zonnebrandspray voor kinderen is onveilig. In plaats van de beloofde beschermingsfactor 50, biedt de spray slechts SPF 16,5. De Consumentenbond raadt daarom het gebruik van de spray af.

© Budgetcoach Apeldoorn - KVK: 59970766